Julefrokost – Stengaardens Venner

Udgivet i Nyheder | Kommentarer lukket til Julefrokost – Stengaardens Venner

HØSTFEST I TODBJERG

Så er det nu..!

Kom til høstfest i Todbjerg Forsamlingshus

Lørdag d. 30. September kl. 18.00 (Dørene åbnes kl. 17.30)

 

Bestyrelsen for Todbjerg Forsamlingshus inviterer til høstfest. Kom og få en hyggelig og morsom aften. Vi starter kl. 18.00 med en dejlig hjemmelavet 3-retters menu. Herefter er der revy/underholdning på scenen.

Ca. kl. 21.30 spiller det lokale band “FUNKED UP” op til dans, og så bliver der gang i danseskoene.

Pris: 200,- kr pr. person.

Tilmelding senest d. 24/9 til Kirsten: 5082 0939 eller Bodil: 2139 4939

Sidste år var der rift om pladserne – så jo før du tilmelder dig, jo større er chancen for at få årets høstfestoplevelse.

Vi ses jo!

Venlig hilsen Bestyrelsen

Udgivet i Forsamlingshuset, Nyheder | Kommentarer lukket til HØSTFEST I TODBJERG

Fællesspisning og introduktion til hjertestarter – 13/9-2017 kl. 18.00

Udgivet i Fællesspisning, Nyheder, Todbjerghus | Kommentarer lukket til Fællesspisning og introduktion til hjertestarter – 13/9-2017 kl. 18.00

Fest og ballade i Todbjerg!

I den kommende weekend – d. 9. og 10. september er der gammeldags markedsdage på Stengården i Todbjerg

Igen i år byder Stengårdens Venner ind til et par festlige markedsdage med en god blanding af musik, konkurrencer, lystige handlende og en livlig snak i gårdens café.

Der vil også være auktioner, hønseskidning og måske kommer Århus Nimbusklub forbi og viser deres flotte maskiner frem. På scenen slår “Diablo-kongen” til igen, og der vil være underholdning med musik fra lokale aktører.

På gårdspladsen vil der være boder med frugt og grønt og i stalden vil forskellige lokale kræfter sælge alt fra gammelt værktøj, møbler og zinkbaljer til dansk glas fra Fyns Glasværk, syltetøj og Anette Danielsens striktrøjer.

Arrangørerne er Stengårdens Venner der har til formål at bevare og renovere bygningerne i deres nuværende udtryk og skabe rammerne for et aktivt samlingspunkt for hele Todbjerg og opland. Overskuddet fra markedsdagene går til dette formål.

Dagsprogrammet  – kl. 10-16 hver dag – vil være opslået på Stengården for hver dag.

Husk, det sker i denne weekend – og måske bliver det dig der vinder en bakke æg i dette års hønseskidningskonkurrence.

Vi ses på Stengården i Todbjerg!

P.S. Som noget nyt for børnene arrangerer vi i år ringridning på cykel, foran gården. Tag din cykel med – det starter lørdag kl. 13.30

Udgivet i Nyheder | Kommentarer lukket til Fest og ballade i Todbjerg!

Gammeldags Markedsdag – Stengaarden

Sommeren går på hæld, og vi på Stengaarden er i fuld gang med at arrangere sensommerens “Gammeldags Markedsdag”, der løber af stablen d. 9.-10. september.

Vi har også i år nye tiltag – og har du lyst til at deltage i arrangementer hører vi gerne fra dig. Du kan være med til at drive cafeen og kiosken – eller du kan være afløser i skydeteltet. Vi skal også have en sælger af gamle møbler i “Møbelladen”.

Vi har grøntsagsboder på gårdspladsen – og du kan få din egen bod i stalden, hvorfra du kan sælge egne produkter eller ting og sager.

På scenen er der frit slag for gakkede påhit, skønsang, tryllekunst eller din helt egen specielle måde at spille vaskebrædt på.

Hører du til de mere praktisk begavede , så mangler vi hænder til opstilling, nedtagning og hyggeligt samvær.

Vi holder koordineringsmøde torsdag d. 24. august kl 19.00 på Stengaarden. Og det er for dem der er interesseret eller bare nysgerrig på hvad det hele drejer sig om.

Med venlig hilsen

Stengaardens Venner

Interesseret i at høre mere – kontakt Peter Boller: 4029 6869

Udgivet i Nyheder | Kommentarer lukket til Gammeldags Markedsdag – Stengaarden

Byvandring i Lindå 1. august

 

 

Udgivet i Nyheder | Kommentarer lukket til Byvandring i Lindå 1. august

Sankt Hans i Todbjerg

Så er det tid igen!

Fredag den 23. juni kl 17.30 ved Todbjerg Forsamlingshus, afholdes den årlige Sankt Hans-fest

PROGRAM:

Kl. 17.30: Syv-mands fodboldkamp mellem Hårup Mejlby og Todbjerg

kl. 18.15: Spisning (inde hvis det er dårligt vejr)
Menuen består på kartoffelsalat med frikadeller – Franske hotdogs eller pølse
med brød

Kl. 19.30: Båltalen. Den holdes i år af Lars Kjær Hansen

Kl. 19.45: Sankt Hansbålet tændes

Der kan købes Øl – vin – sodavand – kaffe/te – kage og is

Hilsen bestyrelsen for Todbjerg Forsamlingshus

Udgivet i Forsamlingshuset, Nyheder | Kommentarer lukket til Sankt Hans i Todbjerg

Todbjerg Tårnet har brug for din stemme!


Foto: Dan Knudsen

Som nævnt ved Grundlovsfesten er Todbjerg Tårnet blevet udvalgt som en af de 3 finalister til at få tildelt prisen “Årets Bernhardt”.

Tårnet har brug for din stemme. Så skynd dig forbi og giv din stemme til en af de smukkeste pletter på jorden. Klik på linket nedenfor, der fører dig til Stiftens hjemmeside. Her scroller du lidt ned på siden, klikker ud for Todbjerg Tårnet og trykker på “Vote”. Så er din stemme talt med.

Spred gerne budskabet til venner, bekendte og familie.

Klik HER for at komme til afstemningen

På vegne af Tårnlauget

 

Udgivet i Nyheder, Tårnlauget | Kommentarer lukket til Todbjerg Tårnet har brug for din stemme!

Grundlovsfest 5. Juni

Udgivet i Nyheder | Kommentarer lukket til Grundlovsfest 5. Juni

Tårnets restaurering

18-05-2017

Der cirkulerer for tiden en del misinformation om den igangværende restaurering, hvorfor det må være betimeligt med en generel information fra tårnlaugets side, indeholdende faktuelle oplysninger.

Baggrund: Tårnet var stærkt medtaget af tidens tand.

Der var voldsomme revnedannelser, nogle revner over næste 2 etager i højden, forårsaget af funderingssvigt.

Mindst ligeså slemt så det ud på den indvendige mur, da vi fik fjernet pudset. Her kom en del byggesjusk for dagen, idet murstenene ikke ligger i forbandt, men blot er lagt ind i tilfældig orden, og med de fleste stødfuger over hinanden. Murbindere i form af gennemgående mursten var knækket, så for-og bagmur ikke havde nogen forbindelse. Se billeddokumentation.

En sammenstyrtning i en heftig storm kunne absolut være et muligt senarie.

Nu har vi reddet tårnet gennem omfattende udkradsning og omfugning, syning med rustfrit armeringsjern, som er fræset ind i muren og montering af murbindere, som forbinder for- og bagmur.

Vi har søgt råd hos lokal arkitekt, som beskæftiger sig med renovering af gamle bygninger, kirker mv. Endvidere her vi søgt rådgivning fra murerne i Den gamle By. Anbefalingen fra flere sider er samstemmende at anvende kalkmørtel. Der er udelukkende brugt færdigblandet kalkmørtel med tilslag af kvartssand fra NHL, et firma det leverer til restaureringsarbejder af klasse. Kalkmørtel tåler ikke afsyring, hvis det skal være holdbart, syren æder kalken, hvilket enhver murer, der arbejder med dette materiale, er klar over.

Den let skrånende mur, som ikke er dækket af taget, har jo været stærkt udsat for vand og frost med frostsprængning og afskalning til følge.

Den bedste sikring mod yderligere skader af denne art, er at sikre en hurtig udtørring af muren efter regn. Dette sker bedst gennem omfugning med kalkmørtel, som trykkes, og derved får en egenskab der dæmmer op for vandindtrængning udefra, men tillader fugttransport fra den våde mur, ”fugten vil hellere ud end ind”.

Indvendig skal pudses tyndt lag kalkmørtel, som siden kalkes. Således sikres god fugttransport og hurtig udtørring på begge sider af muren, hvilket ikke har været tilfældet hidtil.

Tårnet fremstår ganske rigtigt med brede lyse fuger, som dominerer noget, men fugerne er oprindeligt meget brede, og skal jo fyldes ud. Eftersom vi ikke kan afsyre på kalkmørtel, er det en smule stænk, dog ikke meget. Dette ses klart på billedet af tårnet med møllesilhuetten. Hvis billedet var fra i år, vil man se at der er sket en begyndende patinering, således at forskellen er mindre nu. Stænk på mursten vil falde af med tiden.

Indgangspartiet nåede vi ikke sidste år, men er på gang nu, derfor er der heller ikke ryddet endnu, det er i øvrigt en opgave som vi selv i tårnlauget skal stå for.

Den indvendige mur renoveres også nu, og de to dæk sikres mod nedstyrtning.

Billeder fra før renovering viser med al ønskelig tydelighed behovet for det igangværende arbejde.

I løbet af sommeren vil tårnet være i god stand, såvel inde som ude, så den 90 årige kan holde meget længe.

 

På tårnlaugets vegne,

Knud Overgaard Nielsen

Udgivet i Nyheder, Tårnlauget | Kommentarer lukket til Tårnets restaurering