EGNSARKIVET FEJRER 40 ÅRS JUBILÆUM

Todbjergby.dk har modtaget følgende meddelelse fra Todbjerg-Mejlby Egnsarkiv:

1974-2014

EGNSARKIVET  FEJRER  40 ÅRS JUBILÆUM

Den 25. maj er der gået 40 år siden, Todbjerg-Mejlby Egnsarkiv begyndte sit virke – i netop de lokaler, hvor arkivet stadig har til huse. På to veteraner nær, nemlig John Sørensen, Hårup, og Rasmus Hougaard, tidligere Bendstrup nu Hornslet, er de brave Todbjerg-Mejlby borgere, der var med til at etablere arkivet, døde og borte (men vi har naturligvis et billede af dem hængende på væggen! – med navne skrevet bag på, som det er god skik i arkivverdenen!)

Selve jubilæumsdagen er en søndag, men den går vi let hen over, for da tager folk nok hellere til stranden eller i skoven. Derimod håber vi, at mange vil glæde os med at aflægge arkivet et besøg og hilse på os over et glas portvin på den foregående ordinære åbningsaften.

TORSDAG D. 22 MAJ KL. 19-21

For at skabe lidt opmærksomhed omkring arkivets samling af SYLVEST JENSEN luftfotos, benytter vi jubilæumsanledningen til at lægge luftfotografierne frem til beskuelse på bordene og hylderne. Det drejer sig om ca. 100 fotografier fra 1947 af fortrinsvis gårde og ejendomme i vore sogne samt panoramafotos over Todbjerg, Hårup og Mejlby fra begyndelsen af 50erne. Vi lader hele materialet ligge fremme indtil sommerferien, så hvis man hellere vil kigge ind for at se billederne en af de kommende arkivdage, er det også muligt.

NB: For i øvrigt at medvirke til nostalgien og give et indtryk af, hvordan vores lokale lilleverden så ud, da arkivet startede, vil vi gennemgå avisarkiverne for her at finde frem til, hvad der var relevant seriøst og måske mindre seriøst nyt i netop 1974.

PÅ GENSYN

Venlig hilsen

Todbjerg-Mejlby Egnsarkiv

og Todbjerg Mejlby Lokalhistoriske Forening

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.