KÆMPEMØLLER omkring Todbjerg

Næppe har begejstringens dønninger lagt sig efter, at lufthavsplanerne er skrinlagt, før en ny/gammel problematik er aktuel, netop som en følge af ”frigjort” plads i vores nærområder.

I foråret (2016) lavede ”Teknik og Miljø” i Aarhus Kommune en informationskampagne, herunder roadshow til de dele af kommunen, hvor der var planer/mulighed for opstilling af alternative energianlæg. Et af dem som dækkede Aarhus N blev afholdt iMejlby, hvor ca. 50 deltagere blev informeret, og selv gav udtryk for deres synspunkter bl.a. om kæmpemøller i nærområdet. Der blev opsamlet nogle tilkendegivelser og dannet nogle netværksgrupper, som nu indgår i den videre behandling.

Den proces er aktuelt på dagsordenen i byrådet og til høring i Teknisk udvalg den 26. sept. hvor de lokale netværksgrupper har mulighed for at fremsætte deres synspunkter.

I vores nærområde er der udpeget 5 mulige områder for opstilling af møller som opfylder afstandsbetingelserne (ca. 600m fra beboelse) for opstilling af møller. (se kort)

moeller-2-scan

Ifølge Projektleder fra Aarhus kommune, Christina Friis Hasche` (CFH) er minimumshøjden på møllerne 130 m, hvilket er bundgrænsen for en rentabel forretning.

På en forespørgsel (CFH) om der forelå nogle aktuelle planer i vores nærområde, blev det nævnt, at der var (privat) planer om en energipark i Trige, som gerne vil have leveret strøm fra vindmøller i nærområdet dvs. ”lufthavnsområdet” nord og nordøst for Todbjerg.

Opstilling af vindmøller kræver normalt, at lodsejer og bygherre indgår en aftale. Men som noget nyt nævnte (CFH), at kommunal ekspropriation kan blive en mulighed.

Undertegnede deltager i høringen på vegne af de mange, som tidligere med deres underskrift har tilkendegivet modstand mod kæmpemøller.

Vil du vide mere se www.voresenergi-aarhus.dk

moelle-fotowp_20160815_17_40_07_pro

Kæmpemølle fra landsbyen Troldhede i Vestjylland. som blev brugt som et modelprojekt på forvaltningen roadshow – de ligger 2-3 km fra landsbyen (træerne under møllen er ca. 10m høje)

Bemærkninger:
I andre nærområder i kommunen(Solbjerg og Hørslev) af landsbykarakter er der stærke netværks-grupper, som er imod opstilling af kæmpemøller.

Statsministeren har for nylig erklæret at planlagte mølleprojekter langs kysterne bliver skrinlagte af landskabs – forstyrrende årsager! Citat: “For nu at sige det, som det er – det er ikke noget kønt syn, siger Lars Løkke Rasmussen.- Så vores perspektiv er snarere store havvindmøllefarme langt ude i vandet end kystnære møller, der ødelægger vores natur.”

Poul Skovbjerg Jeppesen (Jeppe)
23235845
p.jeppesen@privat.dk 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.