Nytårskoncert i Todbjerg Sognegård

maxresdefault

Søndag d. 17. januar kl. 16.00

er der nytårskoncert i vores Sognegård med en nystartet trio bestående af tre af Aarhus’ fremmeste musikere på deres instrumenter. ”Trio 2+1” består af Ian van Rensburg: 1.koncertmester i Århus symfoniorkester, Eugene Hye-Knudsen: 1. solocellist samme sted og Anne Marie Meineche på klaver.

Ian van Rensburg er født i Sydafrika og begyndte at spille violin som 7- årig. Han studerede på den legendariske Juilliard School of Music i New York med Dorothy DeLay og Naoko Tanaka som lærere. Han afsluttede med Bachelor og Master Degrees of Music i 1986,og herefter videruddanede han sig hos prof.Gerhard Schulz i Wien. Fra 1988-92 var Ian .Koncertmester ved Stadttheater Giessen i Tyskland, og han har virket som Koncertmester hos en lang række internationale orkestre. Siden 1993 har Ian været ansat som 1. koncertmester i Aarhus Symfoniorkester.

Eugene Hye-Knudsen blev som syt- tenårig optaget ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium hos professor Erling Bløndal Bengtsson. Han afsluttede sin diplomeksamen i 1994 og blev samme år optaget i solistklassen. Eugene Hye-Knudsen blev ligeledes samme år optaget i celloklassen hos den store finske cellist Arto Noras ved Sibelius Akademiet i Helsinki. Da han var færdig med sine studier, vandt Eugene Hye-Knudsen i 1998 en stilling som Kongelig Kapelmusikus på Det Kongelige Teater, men det symfoniske repertoire og et ønske om at spille på scenen fremfor i graven gjorde, at Eugene Hye-Knudsen i 2002 valgte at søge stillingen som 1. solocellist ved Aarhus Symfoniorkester. Eugene Hye-Knudsen blev i 1995 tildelt Jacob Gades Legat og i 1997
Veuve Clicquot Prisen. Han har ofte været solist med Aarhus Symfoniorkester, bl.a i Sjostakovitj’ 1. cellokoncert (2004) og Elgars cellokoncert (2008).

Anne-Marie Meineche blev som femtenårig optaget på Det jyske Musikkonservatorium hos docent Kjeld Hansen. Efter diplomeksamen i 1992 fik hun et års statsstipendium til studier i Bratislava og Wien. Anne-Marie Meineche har givet en lang række koncerter her- hjemme og i udlandet, både som solist og kammermusiker, ikke mindst i samarbejde med den tyske sopran Manuella Neumann og den franske cellist Sophie Wenclik. Desuden har hun været repetitør ved Det jyske Musikkonservatorium, Århus Sommeropera og teaterensemblet Ildfuglen. Foruden sit pianistiske virke er Anne-Marie Meineche organist ved Skelager Kirke, Århus, hvor hun har været ansat siden 2002.

Vi skal høre Haydns livfulde og folkloristiske ”Sigøjner-trio”, Beethovens storladne ”Geister-trio”, Brahms’ dybsindige Trio nr. 3 og derudover et værk af Martin Åkerwall (f. 1965), som er skrevet til Trio 2+1, nemlig “Mirage”, et tidløst, meditativt og transcendentalt – vekslende imellem dissonans og harmonisk forløsning.

Kristian Giver

Organist

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.