Grundlovsfest i guddommeligt vejr

“Jeg har det sådan, at jeg jo kunne blive stående her og nyde udsigten og det skønne vejr, for evigt”. Sådan lød det fra hovedtaler ved årets grundlovsfest, Leif Lahn Jensen. Ordene faldt ikke som en del af talen, men i en stille stund ved Todbjerg Tårnet.
“I ved det jo godt, men jeg vil understrege igen – jeg vil gøre alt hvad der står i min magt til at denne udsigt ikke bliver ødelagt af en lufthavn”.

Forud for disse ord havde Leif Lahn Jensen holdt en skarp, provokerende og oprigtig tale til de sommerklædte borgere, der var mødt op til Grundlovsfesten. En tale der tydeligt forklarede at han synes der er nogle områder, hvor Danmark er knapt så yndigt. Hele problematikken med nedgørelsen af flygtninge blev vendt – vores behov for at signalere at vi har nok i os selv. Han kom også ind på den nuværende regerings fjernelse af fattigdomsgrænsen, der reelt betyder at man kan tage flere penge, fra de der har lidt – blot for at give det til de der har nok. Leif Lahn Jensen kom også ind på de massive nedskæringer på uddannelsessystemet. Nedskæringer han synes er en falliterklæring i forhold til ønsket om at blive et videnssamfund. Grundloven er en vigtig lov, der i Danmark giver os muligheder for at kæmpe for det vi tror på. Som fx vores fælles kamp mod lufthavnsplanerne.

Inden Leif Lahn Jensen tog mikrofonen, var der traditionen tro blevet blæst i jagthornene, og der var også blevet afviklet børnelege. Sækkevæddeløb med fokus på at komme først, men ikke mere end at børnene grinede højlydt når fødderne løb hurtigere end sækken.

Man havde også nydt den fantastiske mad, der som altid var populært. Aftensmad i det grønne, med fantastisk mad og drikke, skønne mennesker og lyden af børn der leger. Det er ægte sommer i Todbjerg. Og når man så, som afslutning, kan få balsam til ørerne af udendørs kammermusik, så er det man får det som Leif Lahn sagde – man kunne ønske sådan en aften aldrig stoppede.

Tak for en fantastisk aften, og god sommer!

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder, Tårnlauget. Bogmærk permalinket.