Indlæg i lufthavnsdebatten

Todbjergby.dk har modtaget følgende indlæg, der også er blevet bragt i JP Aarhus forleden:

Lufthavnsdebat

”I Todbjerg vil de ikke være med til noget som helst”

Sådan lød nogle politiske udsagn efter, at vi i vores lille landsby tæt på Thomasminde havde kæmpet mod kæmpevindmøller ved vores turistattraktion Todbjergtårnet, og for 10-12 år siden mod anlæggelsen af det man dengang kaldte en storlufthavn ved Thomasminde. I begge tilfælde blev projekterne taget af bordet, og i årene efter hørte vi alle politikere ved bl.a. vores grundlovsfester sige, at lufthavnen ved Thomasminde var en død sild. Men så død er den åbenbart ikke efter, at Jakob Bundsgaard bekræfter det gamle udsagn om, at man har et standpunk.t til man tager et nyt. Og det princip må man nok acceptere, men beslutningen om at puste liv i en storlufthavn ved Thomasminde, må man nærmest ryste på hovedet af. Billund har for længst sat sig på det nærmeste man kommer sådan en betegnelse i Jylland. Og Jylland leverer ikke et befolkningsgrundlag for noget, der giver basis for hverken over eller ved siden af. Så regelmæssige forbindelser til Europas metropoler er en utopi i en overskuelig fremtid. Så skal der laves nogen, må det nærmest sammenlignes med den gamle Skejby lufthavn, hvor mindre fly kan bringe travle forretningsfolk hurtigt til byen. Og her ville forslaget om en placering ved Aarhus havn være den bogstavelig talt mest nærliggende mulighed.

Som sagt mange gange tidligere i debatten ligger Tirstrup ikke længere væk fra bymidten end flertallet af andre europæiske lufthavne. Så hvis det også handler om en udbygning af chartertrafikken, er det mest logisk at udbygge den. Den gode halve time transporten tager, kan enhver (også forretningsfolk) nemt fordrive med elektroniske sysler.

Så lav en lille ny landingsbane ved havnen, og gør alvor af Tirstrup, og få så lukket debatten.

Og brug så i øvrigt pengene på at forbedre infrastrukturen i Aarhus byområde, så transporttiden her forkortes. I de seneste år er byen blevet en pestilens at bil-færdes i med en masse spildtid for alle, og til stor gene for forretnings – og erhvervsliv, hvilket de også højlydt har gjort opmærksom på – uden at blive hørt.

Og så – Jylland er jo kun en lille del af vores Europæiske virkelighed, og er det ikke lidt ude af trit med tiden, at små regionale områder skal kæmpe med hinanden om at rage virksomheder til sig. Hvad med at tænke jysk og indgå i et større regionalt samarbejde. Og skulle det betyde, at vi ikke vokser og vokser i Aarhus kunne vi måske fremover glæde os over bedre trafikale forhold, god plads ved vores dejlige strande, og andre rekreative områder.

Det kunne blive en mere interessant debat end den om lufthavnen – men når lufthavnsdebatten nu er sat i gang, vil der utvivlsom igen komme omfattende modstand fra lokalområdet mod en placering ved Thomasminde.

Poul Skovbjerg Jeppesen – Gl Møllevej 9 Todbjerg – 8530 Hjortshøj – 86999669

 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.