NYTÅRSKONCERT I SOGNEGÅRDEN I TODBJERG

Lørdag den 7. januar kl. 16.00 gentager vi succesen med en nytårskoncert i Sogengården. Sidste års cellist, cellist Eugene Hye-Knudsen, vil atter optræde. Denne gang i samarbejde med undertegnede, Kristian Giver, på klaver i et program med Bach og Beethoven som tyngdepunkter. Sammen fremfører vi L.v. Beethovens mesterværk, sonate nr. 3 i A-dur, op. 69, et værk, som hører til de absolutte perler i repertoiret. Eugene vil denne gang kunne høres solo i J.S. Bachs solo-suite i C-dur og dertil vil man kunne høre kortere, iørefaldende stykker for cello og klaver.

Der er fri entre og der bydes på et lille traktement.

tm04_171116

Eugene Hye-Knudsen blev som syttenårig optaget ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium hos professor Erling Bløndal Bengtsson. Han afsluttede sin diplomeksamen i 1994 og blev samme år optaget i solistklassen. Eugene Hye-Knudsen blev ligeledes samme år optaget i celloklassen hos den store finske cellist Arto Noras ved Sibelius Akademiet i Helsinki. Her skulle Eugene Hye-Knudsen komme til at tilbringe næsten fem år, kun afbrudt af sin debut på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 1996. Da han var færdig med sine studier, vandt Eugene Hye-Knudsen i 1998 en stilling som Kongelig Kapelmusikus på Det Kongelige Teater, men det symfoniske repertoire og et ønske om at spille på scenen fremfor i graven gjorde, at Eugene Hye-Knudsen i 2002 valgte at søge stillingen som 1. solocellist ved Aarhus Symfoniorkester. Eugene Hye-Knudsen blev i 1995 tildelt Jacob Gades Legat og i 1997 Veuve Clicquot Prisen. Han har ofte været solist med Aarhus Symfoniorkester, bl.a. i Sjostakovitj’ 1. cellokoncert (2004) og Elgars cellokoncert (2008).

 tm04_1711161

Kristian Giver har Diplomeksamen og Musikpædagogisk Eksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium med hovedfaget klaver. Dobbelt modtager af Jacob Gades Legat. Videregående studier hos prof. Tatjana Nikolajeva på Mozarteum, Salzburg. Præliminær Organisteksamen fra Vestervig Kirkemusikskole. Klaverlærer ved Århus Musikskoles talentlinie og MGK, og tillige organist ved Todbjerg og Mejlby Kirker.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.